Rykten om IVU/RAPID

Just nu pratas det väldigt mycket om det nya planeringssystemet IVU/Rapid på APTer, i korridorerna och ombord på tågen. Dessvärre går det även en hel del olika rykten, varpå flera av dem inte alls stämmer.

Senaste ryktet som går är att förhandlingarna ska vara färdiga och att det kommer skrivas under så snart som möjligt. Detta stämmer alltså INTE. Fackförbundet ST sitter fortfarande i förhandling angående detta då det är många punkter som inte är utredda och färdigdiskuterade ännu.

Vi har under höst och vinter tagit emot många av era tankar och åsikter i ärendet och driver just nu dessa för att få till ett så bra avtal som möjligt.

När vi väl närmar oss ett avslut på förhandlingen, där vi inom ST är nöjda, så kommer vi gå ut med all behövlig information där ni medlemmar kan känna er trygga med den förändring som systemet kräver.

Vi förstår att alla dessa rykten kan leda till oro och stress men vi vill som sagt bara upprepa att INGET är överenskommet och klart ännu.

Har ni frågor angående det nya planeringsverktyget kan ni alltid vända er till någon av era förtroendevalda under respektive sektion. Speciellt om ni märker att det börjar florera rykten som inte föregåtts av någon information från vår sida.